• Посилання скопійовано

Михайло Бродський підтримав впровадження електронних квитків на залізничні перевезення

Держпідприємництвом опрацьовано та погоджено проект наказу Мінінфраструктури та Міндоходів, яким серед іншого передбачено ввести електронні квитки для проїзду потягом та відмінити бланки суворого обліку при оформленні проїзду пасажирів та перевезення багажу на залізничному транспорті у внутрішньому сполученні

Михайло Бродський підтримав впровадження електронних квитків на залізничні перевезення

Для впровадження електронних квитків пропонується ввести в експлуатацію спеціалізований реєстратор розрахункових операцій «ЕКСПРЕС».

За результатами введення в дію наказу стане можливим оформлення електронних проїзних/перевізних документів, користувач отримуватиме зображення (інформацію) електронного перевізного документа, що має бути роздрукований на папері. Кожен такий  документ буде знаходитись у базі даних програмно-апаратного комплексу електронних проїзних документів.

Розробники зазначають, що проект наказу «Про затвердження Порядку оформлення розрахункових і звітних документів при здійсненні продажу проїзних і перевізних документів на залізничному транспорті» дозволить забезпечити формування єдиної державної податкової політики в частині адміністрування податків і зборів.

Зазначений Порядок розроблено з урахуванням вимог Законів України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виготовлення документів та бланків суворого обліку або звітності».

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»