• Посилання скопійовано

Йде подорожчання: Кабмін запланував збільшення мита на імпорт удвічі

Кабінет міністрів України планує збільшити у два рази мито на імпортну продукцію, при цьому знизивши мито на окремі види товарів.

Йде подорожчання: Кабмін запланував збільшення мита на імпорт удвічі

Кабінет міністрів України планує збільшити у два рази мито на імпортну продукцію, при цьому знизивши мито на окремі види товарів. Про це йдеться в положенні, яке зафіксоване в законопроекті №2105а, поданому на розгляд у Верховній Раді 22 травня.

Так, передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані продукти (ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні) – з 20 до 15%; приготовлені або консервовані фрукти, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру – з 15 до 10%; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей – з 6 до 5%, нові автомобілі легкові з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см – з 6 до 5%; човни, катери моторні та морські – з 8 до 7,5%.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що на поточний момент на 86,6% підкатегорій митного тарифу України встановлено однаковий рівень повної і пільгової ставки ввізного мита, що не стимулює імпортерів до декларування відомостей про країну походження товарів.

“Враховуючи зазначене, з метою забезпечення достовірності декларування відомостей про країну походження товарів та обліку цих товарів у статистиці зовнішньої торгівлі проектом передбачено збільшення вдвічі повних ставок ввізного мита на підкатегорії митного тарифу України, що не суперечить вимогам СОТ”, – наголошується в документі.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»