• Посилання скопійовано

Пропонується удосконалити порядок розмежування земельних ділянок

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський погодив проект наказу Мінагрополітики «Про внесення змін до Інструкції про встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та їх закріплення межовими знаками»

Пропонується удосконалити порядок розмежування земельних ділянок

Внесення змін до Інструкції дозволить привести документ у  відповідність до Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції господарської діяльності з проведення робіт із землеустрою та земле оціночних робіт» та «Про Державний земельний кадастр».

Розробники пропонують встановити в Інструкції чітке поняття розробника землеустрою, визначене у статті 26 Закону України «Про землеустрій».

Передбачається також затвердити три види межових знаків, їх форми та способи закріплення. У проекті прописано, що кожний межовий знак матиме номер з 14 символів, які розділяються між собою пунктиром за наступною структурою ХХХХ.ХХ-ХХХ-ХХХХХ. Перші шість символів визначають рік та місяць встановлення межових знаків; наступні три - номер кадастрового кварталу; останні п’ять – порядковий номер межового знаку відповідно до документації із землеустрою.

Прогнозується, що з прийняттям проекту наказу буде удосконалено порядок встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та їх закріплення відповідними межовими знаками.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»