• Посилання скопійовано

Рада до 2015 року спростила передачу земель під забудову

Верховна Рада дозволила до 2015 року передавати земельні ділянки для забудови в разі відсутності детального плану зонування чи детального плану території

Рада до 2015 року спростила передачу земель під забудову

Законом переноситься термін набуття чинності ч. 3 та ч. 4 ст. 24 відповідного закону на 1 січня 2015 року. Ці норми забороняють передачу земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність або користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб у разі відсутності плану зонування або детального плану території, а також зміни цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території .

Водночас як уточнив на брифінгу нардеп Андрій Павловський у Києві не буде дозволено забудову за відсутності детального плану зонування чи детального плану території, що дозволить убезпечити центр столиці від неконтрольованої забудови.

Як повідомлялось, сьогодні народні депутати прийняли закон про внесення змін до прикінцевих положень Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності” (щодо відтермінування заборони на відведення земельних ділянок".

За законопроект 2363-1 проголосувало 273 народних депутата.

Законопроектом передбачається надання до 1 січня 2014 року органам місцевого самоврядування можливості передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб при відсутності плану зонування або детального плану територій населеного пункту, йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Джерело: УНН

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»