• Посилання скопійовано

В Україні буде створена ще одна інспекція

В Україні буде створена державна метрологічна інспекція, яка перевірятиме усіх, хто здійснює метрологічну діяльність - торговельні мережі, автозаправні станції, медичні заклади, лабораторії - на точність вимірювання

В Україні буде створена ще одна інспекція

На своєму черговому засіданні Уряд проголосував за проект Закону України  “Про метрологію та метрологічну діяльність”. Інспектори  з метрологічного нагляду будуть здійснювати покладені на них функції в усіх регіонах Україні.

Також  у новій редакції чітко розмежовані адміністративні і господарські послуги, які зараз надаються Центрами стандартизації, метрології та сертифікації. З набуттям чинності нового документу,  за Центрами залишиться  повірка засобів вимірювальної техніки,  а адміністративні функції (тобто видача свідоцтв, що дозволяють проводити повірку засобів вимірювальної техніки) передаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері метрології та метрологічної діяльності.

Нову редакцію Закону “Про метрологію та метрологічну діяльність”  було розроблено Мінекономрозвитку. Необхідність появи нової редакції Закону України  зумовлена тим, що положення чинного Закону не відповідають європейським директивам, нормам і стандартам у сфері метрології. Планується, що новий закон вступить у дію  з 1 січня 2015 року, якщо, звичайно, пройде усі процедури у ВР та буде підписаний Президентом України.

Загалом новий документ сприятиме створенню сучасної метрологічної системи України та її інтеграції у світовий та європейський економічний простір. Реалізація єдиної політики у сфері метрології та метрологічної діяльності сприятиме захисту громадян і національної економіки від наслідків недостовірних результатів вимірювань, призведе до економії всіх видів енергетичних і матеріальних ресурсів, забезпечить зростання якості та конкурентоспроможності вітчизняної продукції.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»