• Посилання скопійовано

Правовласник, який вважає, що під час переміщення товарів порушуються його права, може подати заяву

Правовласник, який має підстави вважати, що під час переміщення товарів через митний кордон України порушуються чи можуть бути порушені його права на ОПІВ, має право подати заяву про сприяння захисту належних йому майнових прав на ОПІВ

Правовласник, який вважає, що під час переміщення товарів порушуються його права, може подати заяву

Головне управління Міндоходів у м. Києві інформує, що питання сприяння захисту прав інтелектуальної власності регулюються положеннями розділу 14 Митного кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI.

Міністерство доходів і зборів України веде митний реєстр об‘єктів права інтелектуальної власності (далі – ОПІВ), які на підставі заяв правовласників охороняються відповідно до:

Закону України від 15.12.1993 № 3688-ХІІ «Про охорону прав на промислові зразки»;

Закону України від 15.12.1993 № 3687-ХІІ «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі»;

Закону України від 15.12.1993 № 3689-ХІІ «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг».

Правовласник, який має підстави вважати, що під час переміщення товарів через митний кордон України порушуються чи можуть бути порушені його права на ОПІВ, має право подати до Міністерства доходів і зборів України заяву про сприяння захисту належних йому майнових прав на ОПІВ шляхом внесення відповідних відомостей до митного реєстру. 

Порядок реєстрації у митному реєстрі, включаючи форму заяви, перелік інформації та документів, які додаються до заяви, порядок подання і розгляду заяви та ведення реєстру визначаються наказом Мінфіна від 30.05.2012 № 648 «Про затвердження Порядку реєстрації у митному реєстрі об‘єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону».

Після реєстрації ОПІВ в митному реєстрі митні органи на підставі даних такого реєстру вживають заходів щодо запобігання переміщенню через митний кордон України контрафактних товарів.

Міністерство доходів і зборів України забезпечує оприлюднення переліку ОПІВ, включених до митного реєстру, на своєму офіційному сайті .

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»