• Посилання скопійовано

Новий порядок повернення надміру сплаченого єдиного соцвнеску - проект

Міндоходів оприлюднило проект наказу, який визначає новий порядок зарахування єдиного внеску в рахунок майбутніх платежів ЄСВ або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів

Новий порядок повернення надміру сплаченого єдиного соцвнеску - проект

На офіційному сайті Міндоходів оприлюднено проект наказу "Про затвердження Порядку зарахування в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів".

Порядок визначає процедуру зарахування в рахунок майбутніх платежів або повернення платникам, на яких згідно із Законом покладено обов'язок нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок, сум помилково сплаченого ЄСВ.

Згідно з проектом, у заяві на повернення надміру сплачених коштів обов'язково зазначаються:

- найменування платника (суб’єкта господарювання);

- код за ЄДРПОУ (для юридичної особи) або прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи;

- реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер), або серія та номер паспорта; юридична адреса (місцезнаходження) та номер контактного телефону;

- причини повернення коштів єдиного внеску; сума єдиного внеску, що підлягає поверненню;

- реквізити рахунку одержувача коштів.

До заяви платник обов’язково додає оригінал або завірену копію розрахункового документа (квитанцію, платіжне доручення тощо), який підтверджує помилкову сплату коштів на рахунок відповідного органу доходів і зборів.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»