• Посилання скопійовано

Трансферне ціноутворення: вже з 1 вересня 2013 року!

З 01.09.2013 р. наберуть чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення

Трансферне ціноутворення: вже з 1 вересня 2013 року!

З 01.09.2013 р. наберуть чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення, якими запроваджено правила визначення цін для цілей оподаткування у зовнішньоекономічних операціях з пов’язаними особами з метою контро-лю за визначенням цін у операціях між такими особами та за операціями з контрагентами, зареєстрованими в офшорних зонах.

Встановлено механізми контролю за трансфертним ціноутворенням, визначено операції, що підлягатимуть такому контролю, та методи визначення ціни у контро-льованих операціях; надано право великим платникам податків на попереднє взаємне узгодження цін у контро-льованих операціях з центральним контролюючим органом на певний строк.

Контрольованими вважаються також операції з придбання (продажу) товарів (робіт, послуг), що здійснюються платниками податків з пов’язаними особами — резидентами, пов’язаними особами — нерезидентами, за умови, що загальна сума таких операцій за кожним контрагентом дорівнює або перевищує 50 млн. грн. (без урахування ПДВ).

Платники податків подаватимуть звіт про контрольовані операції до 1 травня року, наступного за звітним, засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»