• Посилання скопійовано

Готуються зміни до системи перевірок підприємств

Уряд схвалив проект постанови щодо затвердження єдиного методологічного підходу до розробки критеріїв та уніфікованих форм актів

Готуються зміни до системи перевірок підприємств

На засіданні Кабінету Міністрів України було схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження методик розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), а також уніфікованих форм актів, що складаються за результатами планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю)».

Запропонований проект нормативного акту розроблено Держпідприємництвом на виконання пункту 76.10 Національного плану дій на 2013 рік з метою:

- усунення суб’єктивного підходу до визначення суб’єкта господарювання, якого слід перевірити, шляхом розроблення відповідних критеріїв;

- визначення вичерпного переліку питань, за допомогою якого суб’єкт господарювання може здійснити самостійний контроль відповідності своєї діяльності вимогам законодавства. У той же час, орган державного нагляду (контролю) не може перевищити свої повноваження та «вийти» за межі вичерпного переліку питань, що підлягають перевірці, у зв’язку з уніфікованістю форм актів, що складаються за результатами планових або позапланових перевірок.

Таким чином, запропоновані методики дозволять організувати єдиний методологічний підхід до розробки критеріїв та уніфікованих форм актів, а також забезпечити однозначність та прозорість у відносинах між суб’єктами господарювання і органами державного нагляду (контролю).

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»