• Посилання скопійовано

Кабмін хоче ввести одночасні перевірки різними контролюючими органами

Оприлюднено проект, згідно з яким перевірки суб'єктів господарювання можуть здійснюватись різними контролюючими органами одночасно

Кабмін хоче ввести одночасні перевірки різними контролюючими органами

Міндоходів оприлюднено проект Постанови "Про затвердження Порядку координації проведення планових виїзних перевірок контролюючими органами та органами державного фінансового контролю, уповноваженими здійснювати контроль за нарахуванням і сплатою податків, зборів, платежів".

Згідно з проектом, у разі коли контролюючі органи та органи державного фінансового контролю запланували проведення у звітному періоді перевірки одного і того самого суб'єкта господарювання, така перевірка проводиться зазначеними органами одночасно.

Плани перевірок погоджуються до 20 числа останнього місяця поточного кварталу з відповідним органом Міністерства доходів і зборів України.

Територіальні органи Міністерства доходів і зборів України інформують не пізніше ніж за 10 днів до початку проведення планової перевірки суб'єкта господарювання та органи державного фінансового контролю про дату її початку.

У разі неможливості з обґрунтованих причин одночасного проведення органами державного фінансового контролю перевірки така перевірка проводиться за згодою суб'єкта господарювання у погоджені з ним строки за умови, що це не перешкоджає провадженню господарської діяльності.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»