• Посилання скопійовано

Передача результатів техконтролю авто через посередників буде заборонена

Держпідприємництво, за результатами спільного опрацювання з Мінінфраструктури проекту постанови стосовно внесення змін до порядку проведення перевірки технічного стану ТЗ, погодило зазначений документ

Передача результатів техконтролю авто через посередників буде заборонена

Відповідні зміни передбачені проектом постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення обов’язкового технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, технічного опису та зразка протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу».

Так, документом передбачається уточнення норм порядку проведення технічного контролю та обсягів перевірки технічного стану транспортних засобів, затвердженого постановою КМУ від 30.01.2012 № 137, а саме:

- заборонити передавати дані про результати проведення обов’язкового технічного контролю ТЗ через посередників;

- усунути продаж бланків і обігу інформації на паперових бланках та передбачити надання відповідної інформації засобами створення і електронного обігу документів;

- встановити обов’язок зазначати інформацію у протоколі перевірки технічного стану про використання/невикористання ТЗ як таксі.

Зазначимо, що у повторно наданій редакції проекту постанови розробником враховані зауваження Держпідприємництва, зокрема, в частині залишення в діючій редакції Порядку норми щодо фото- та (або) відеофіксації процесу проведення обов’язкового технічного контролю ТЗ.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»