• Посилання скопійовано

Закон про держзакупівлі: роз'яснено окремі норми

Мінекономрозвитку роз'яснило питання застосування окремих вимог Закону про держзакупівлі

Закон про держзакупівлі: роз'яснено окремі норми

У зв'язку з набранням чинності 20.04.2014 р. Законом України "Про здійснення державних закупівель"Мінекономрозвитку повідомило наступне.

Оприлюднення повідомлення про внесення змін до договору та звіту про виконання договору про закупівлю замовниками буде здійснюватися після набрання чинності наказом Мінекономрозвитку, яким будуть затверджені форми документів у сфері державних закупівель.

Крім цього, Мінекономрозвитку нагадало, що річний план, зміни до нього обов'язково безоплатно оприлюднюються на веб-порталі Уповноваженого органу з питань закупівель (www.tender.me.gov.ua) протягом 5 робочих днів з дня затвердження річного плану або змін до нього. 

Замовники не зобов'язані надсилати річний план та зміни до нього до Уповноваженого органу.

При цьому, Мінекономрозвитку звертає увагу замовників, що:

- Закон застосовується до всіх замовників та закупівель за умови, що вартість предмета закупівлі (без урахування податку на додану вартість), товару (товарів), послуги (послуг) дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт - 1 мільйон гривень;

- процедура запиту цінових пропозицій застосовується щодо товарів і послуг, для яких існує постійно діючий ринок, за умови, що їх вартість не перевищує 300 тисяч гривень;

- дія Закону України "Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності" поширюється на закупівлі замовниками товарів, робіт і послуг для здійснення ними діяльності у сферах, які повністю або частково здійснюються за рахунок бюджетних коштів за умови, що вартість закупівлі товару, послуги дорівнює або перевищує 100 тисяч гривень, а робіт - дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень; здійснюються за рахунок власних коштів за умови, що вартість закупівлі товару, послуги дорівнює або перевищує 1 мільйон гривень, а робіт - 5 мільйонів гривень.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»