• Посилання скопійовано

За порушення правил паркування будуть штрафувати - підписано Закон

Підписано закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів

За порушення правил паркування будуть штрафувати - підписано Закон

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1283-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідно до закону, несплата водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами тягне за собою накладення штрафу від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 -204 грн).

Паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг тягне за собою накладення штрафу на водіїв транспортних засобів від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255-306 грн).

Порушення посадовими особами суб’єктів господарювання, які утримують майданчики для паркування транспортних засобів, визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування - від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів (340-510 грн).

Крім цього, Закон чітко розмежовує повноваження органів місцевого самоврядування та Державтоінспекції МВС з контролю за виконанням правил в частині розміщення, обладнання та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів та в частині забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»