• Посилання скопійовано

4 закони, які Президент підписав 30 грудня: найголовніше

У п`ятницю, 30 грудня, Президент підписав аж чотири закони, прийняті Радою минулого тижня, які безпосередньо впливають на наше з вами життя у наступному році.

4 закони, які Президент підписав 30 грудня: найголовніше

30 грудня Президент підписав Закони: про внесення змін до Податкового кодексу щодо покращення інвестиційного клімату в Україні, про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році, і щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері госдіяльності.

 

Зранку під час зустрічі із Головою Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною та Міністром фінансів Олександром Данилюком було підписно Закон від 21.12.2016 р. № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (законопроект №5368). Законом внесено комплексні зміни до розділів ПКУ, які стосуються адміністрування податків та зборів, податку на прибуток, ПДФО, ПДВ, акцизного податку, рентної плати та податку на майно, спеціальних податкових режимів; ліквідацію податкової міліції тощо.

Новину про це читайте тут, текст Закону можна переглянути тут. 

 

Потім Порошенко підписав Закон №1728-VIII «Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Ним встановлюється до 31 грудня 2017 року мораторій на проведення органами державного контролю планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Ми писали про це ось тут, сам Закон - ось він.

 

Підписано і оприлюднено Закон від 20.12.2016 р. №1791-VIII щодо змін до Податкового кодексу щодо ПДВ, єдиного податку, акцизу та інших податків (законопроект №5132). Ним змінюється податкове навантаження "єдинників", скасовується роздрібний акциз з пального і алкогольно-тютюнова звітність для роздрібних торгівців, переглянуто деякі положення, в яких міститься прив’язка до розміру мінімальної заробітної плати і скасовано 2% пенсійного збору з обміну валюти.

Про це (із посиланням на десяток інших статтей) дивіться тут, ознайомитись із текстом Закону - тут.

 

І, нарешті, був підписаний ще один Закон з пакету "державного нагляду": від 03.11.2016 р. №1726-VIII "Про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду" (раніше - законопроект №2418а). Ним було передбачено зменшення кількості контролюючих органів, "звуження" їх повноважень і обмеження втручання в господарську діяльність, скорочення строків проведення перевірок до 10 робочих днів (а щодо суб’єктів мікро-, малого підприємництва – 5-ти робочих днів), звільнення посадових осіб юрособи від відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо діяльності суб’єкта господарювання тощо.

Читаємо про це тут, документ завантажуємо звідси.

 

Сподіваємось, на цьому (у цьому році) законодавча діяльність завершена!
Веселих свят!

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»