• Посилання скопійовано

Удосконалено законодавство щодо укладання корпоративних договорів

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів»

Удосконалено законодавство щодо укладання корпоративних договорів

23 березня Верхвона Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів» (законопроект №4470). Поки що остаточний текст Закону не оприлюднений.

Нагадаємо, що зареєстрований у ВРУ цей проект був ще в квітні 2016 року, а прийнятий в першому читанні 17 січня 2017 р.

Як повідомляє прес-служба ВРУ, законом передбачено доповнення чинного законодавства новими статтями з метою регламентації питання укладення акціонерами договорів для спільної реалізації їх прав.

Встановлюється також, що рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є держава, що володіє акціями (часткою) від 25% їх статутного капіталу, приймається відповідним суб’єктом управління державної власності. Якщо таким суб’єктом управління державної власності є господарська структура, рішення приймається наглядовою радою такої господарської структури або її вищим органом управління.

Рішення про укладення договору між акціонерами та/або корпоративного договору, стороною якого є господарське товариство, частка держави в якому становить 100%, і яке володіє від 25% їх статутного капіталу, приймається наглядовою радою такої господарської структури або вищим органом управління господарського товариства, частка держави в якому становить 100%.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»