• Посилання скопійовано

Рада відмовилася скасовувати схвалені Держбюджет-2018 та зміни до ПКУ

Нардепи відхилили проекти Постанов №7000/П і №6776-Д-П про скасування рішення ВРУ від 07.12.2017 р. про прийняття в цілому проектів законів «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році»

Рада відмовилася скасовувати схвалені Держбюджет-2018 та зміни до ПКУ

Нагадаємо, що на наступний день після прийняття Закону про Держбюджет на 2018 рік у Верховній Раді був зареєстрований проект Постанови №7000/П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 07.12.2017 про прийняття в цілому проекту закону «Про Державний бюджет України на 2018 рік». Про це ми розповідали тут>>

Пояснювалось, що рішення щодо прийняття законопроекту №7000 в цілому прийняте з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту ВРУ, а тому його потрібно скасувати. 

20 грудня Постанову №7000/П було розглянуто на черговому засіданні Верховної Ради. І, як з'ясувалось, лише 64 нардепи вважали Закон про Держбюджет-2018 прийнятим з порушенням. А тому цю постанову було відхилено.

 

Також сьогодні народні обранці розглянули і за результатами голосування відхилили:

  1. Проект Постанови №6776-Д-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 07.12.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році". Детально про нього читайте тут>>
  2. проекти Постанови "Про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Бюджетного кодексу України" №7116/П;
  3. проект Постанови "Про скасування рішення Верховної Ради України від 7 грудня 2017 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту Закону України про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" №7350-П. 

 

Що далі?

Оскільки постанови №7000/П та №6776-Д-П відхилені, тепер чекаємо на підпис Голови ВРУ. Після цього законопроект №7000 буде відправлений на підпис Президенту. Петро Порошенко, своєю чергою, матиме 15 днів на підписання Закону.

Отже, знову матимемо бюджет та податкові зміни "під ялинку".

Стежимо за подальшим розвитком подій та обов'язково повідомимо про усі подробиці.

Читайте також: Бюджет-2018 та зміни до ПКУ: нардепи усунули неузгодженості в текстах законів

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»