• Посилання скопійовано

Порядок оподаткування аліментів та надання податкової знижки на навчання змінюється!

Верховною Радою прийнято Закон, який передбачає внесення змін до порядку оподаткування аліментів, отриманих від нерезидента, та розширено перелік навчальних закладів, оплата яким включається до податкової знижки

Порядок оподаткування аліментів та надання податкової знижки на навчання змінюється!

Сьогодні, 3 липня, Верховною Радою прийнято Закон «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України». Зміни, що виносяться Законом передбачають дотримання принципу рівності усіх платників перед законом, а також розширення переліку витрат, на які платник податку має право отримати податкову знижку.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Розглянемо які саме зміни передбачаються цим Законом.

 

Аліменти від нерезидента

Наразі Податковий кодекс передбачає включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів у вигляді аліментів від нерезидента.

 

Що зміниться?

Законом передбачається внесення змін до пп. 165.1.14 ПКУ, зокрема вилучення з Кодексу норми щодо включення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку доходів у вигляді аліментів від нерезидента.

 

Податкова знижка на навчання

На даний момент, згідно з п. 166.3.3 ПКУ до податкової знижки включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти.

 

Що зміниться?

Законом передбачається розширення дії п. 166.3.3 ПКУ ще й на вітчизняні заклади дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти. 

Таким чином, розширюється перелік витрат на навчання, які можуть бути включені до податкової знижки.

З текстом Закону можна ознайомитися тут>> 

***

Читайте також:  Верховна Рада проголосувала «за» посилення відповідальності за несплату аліментів!

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»