• Посилання скопійовано

Президент підписав Закон, яким встановлено основні принципи та вимоги до органічного виробництва

Законом встановлюються основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, засади правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції та функціонування ринку такої продукції

Президент підписав Закон, яким встановлено основні принципи та вимоги до органічного виробництва

30 липня 2018 року Президент Петро Порошенко підписав Закон України від 10.07.2018 р. №2496-VIII «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», ухвалений Верховною Радою 10 липня (законопроект №5448-д).

Реалізація норм Закону забезпечить удосконалення й гармонізацію законодавства України із законодавством Європейського Союзу у сфері виробництва та обігу органічних продуктів та сприятиме створенню прозорих умов господарювання, зменшенню недобросовісної конкуренції, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції та розширенню зовнішніх ринків її збуту.

Законом встановлюються основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, засади правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції та функціонування ринку такої продукції.

Також визначено правові основи діяльності центральних органів виконавчої влади, суб’єктів ринку органічної продукції та напрями державної політики у зазначених сферах.

Цей Закон набере чинності 2 серпня 2018 року (з дня, наступного за днем його опублікування). Проте вводиться в дію через один рік з дня набрання ним чинності (крім пункту 4 цього розділу, який вводиться в дію з дня набрання чинності цим Законом).

***

Читайте також: Заборона на «біо», «еко» та «органік». Як тепер знайти органічну продукцію на полиці?

Джерело: Прес-служба Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»