• Посилання скопійовано

Як будуть розглядати Дербюджет на 2019 рік? Плани від ВРУ

На сайті ВРУ оприлюднено орієнтовний графік розгляду проекту Закону про Держбюджет на 2019 рік. За ним, ухвалити в цілому держбюджет планують не пізніше 1 грудня 2018 року

Як будуть розглядати Дербюджет на 2019 рік? Плани від ВРУ

Як повідомляє прес-служба ВРУ, представлення проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік на пленарному засіданні Верховної Ради планується 21 вересня.

Не пізніше 1 жовтня триватиме розгляд проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік народними депутатами та Комітетами, формування пропозицій до законопроекту та направлення їх до Комітету з питань бюджету. Пропозиції до законопроекту, направлені Комітету з питань бюджету після 1 жовтня та/або з порушенням встановлених вимог не розглядаються (частини перша та друга ст. 156 Регламенту Верховної Ради України).

З 1 по 15 жовтня відбуватиметься розгляд Комітетом з питань бюджету пропозицій народних депутатів і Комітетів до проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік, висновків Рахункової палати, підготовка висновків та пропозицій до законопроекту, а також таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

17 жовтня очікується надання народним депутатам Висновків і пропозицій Комітету з питань бюджету до проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік, а також таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

18 (19) жовтня відбудеться розгляд та прийняття проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік у першому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради (схвалення Бюджетних висновків Верховної Ради).

19 (20) жовтня – 2 листопада відбуватиметься підготовка Кабінетом Міністрів України за участю уповноважених представників Комітету з питань бюджету проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік до другого читання відповідно до Бюджетних висновків Верховної Ради.

Не пізніше 3 листопада відбудеться подання Кабінетом Міністрів України проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік, підготовленого до другого читання, і порівняльної таблиці щодо врахування Бюджетних висновків Верховної Ради (із вмотивованими поясненнями щодо неврахованих положень) до Верховної Ради.

Не пізніше 5 листопада планується надання народним депутатам поданого Кабінетом Міністрів України проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік, підготовленого до другого читання, і порівняльної таблиці щодо врахування Бюджетних висновків Верховної Ради.

5 – 19 листопада триватиме розгляд Комітетом з питань бюджету підготовленого до другого читання проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік та підготовка висновку щодо врахування у цьому законопроекті Бюджетних висновків Верховної Ради. Пропозиції народних депутатів, Комітетів до законопроекту, підготовленого до другого читання, не розглядаються (частина третя ст. 158 Регламенту Верховної Ради України).

20 листопада відбудеться розгляд та прийняття проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік у другому читанні на пленарному засіданні Верховної Ради.

Не пізніше 25 листопада (у разі ухвалення Верховною Радою відповідного рішення) відбуватиметься підготовка Комітетом з питань бюджету проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік до третього читання (порівняльної таблиці статей законопроекту, розгляд яких перенесено на третє читання, і остаточної редакції законопроекту). Після прийняття законопроекту у другому читанні пропозиції народних депутатів, Комітетів до нього не розглядаються (частина друга ст. 159 Регламенту Верховної Ради України).

У разі прийняття Верховною Радою відповідного рішення, не пізніше 1 грудня відбудеться розгляд та ухвалення проекту Закону про Державний бюджет України на 2019 рік у третьому читанні та в цілому як закону на пленарному засіданні Верховної Ради.

***

Читайте такожПроект Держбюджету-2019: основні соціальні показники і мінімуми.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»