• Посилання скопійовано

З 4 жовтня діє режим «єдиного вікна» на митниці! Набрав чинності Закон

4 жовтня набрав чинності Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна»

З 4 жовтня діє режим «єдиного вікна» на митниці! Набрав чинності Закон

Сьогодні, 4 жовтня, набирає чинності Закон від 06.09.2018 р. №2530-VIII щодо запровадження «єдиного вікна» на митниці, - про це повідомляє УНН.

Законом вносяться зміни до Митного кодексу України та низки законів України в частині спрощення нетарифного регулювання ЗЕД.

Очікується, що реалізація закону дасть змогу повноцінно запровадити механізм  «єдиного вікна» шляхом оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України, що прискорить процес проведення експортно-імпортних операцій та, відповідно, поліпшить інвестиційну привабливість і рейтингові показники України, такі як Doing Business та Індекс ефективності логістики.

Зокрема, прийняття закону, як очікується:

  • забезпечить оптимізацію та спрощення процедур державних видів контролю під час здійснення зовнішньоекономічних операцій, зменшить кількість контролюючих органів в пунктах пропуску;
  • покращить експортний потенціал України;
  • зменшить витрати суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що експортують товари з України;
  • зменшить кількість дозвільних документів, які подаються при митному оформленні товарів та їх пропуску через митний кордон України;
  • зменшить адміністративний тиск та фінансові витрати для бізнесу;
  • зменшить ризик корупційних дій за рахунок впровадження безпаперової взаємодії між посадовими особами державних органів та суб’єктами господарювання.
  • Крім того, запровадження норм закону забезпечить виконання низки міжнародно-правових зобов’язань України у рамках Світової організації торгівлі.

Нагадаємо, Президент підписав закон щодо запровадження «єдиного вікна» на митниці 29 вересня. Ми про це писали тут>>

Джерело: UNN

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»