• Посилання скопійовано

Рада провалила закон про підвищення з 2019 року акцизу на алкоголь і тютюн

Верховна рада провалила в першому читанні законопроект №9085 про зміни до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків

Рада провалила закон про підвищення з 2019 року акцизу на алкоголь і тютюн

Верховна рада провалила в першому читанні законопроект №9085 про зміни до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків, передає кореспондент РБК-Україна.

У ході кількох голосувань проект не набрав достатню кількість голосів нардепів.

«Законопроект №9085 відхилено», – оголосив голова Ради Андрій Парубій.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що метою документа є забезпечення формування дохідної частини державного бюджету України на 2019 рік і приведення розмірів ставок податків у відповідність з інфляційними процесами в економіці.

Зокрема, проектом закону пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на пиво, вина кріплені, спирт етиловий та продукти, які містять спирт.

Також пропонується підвищити на 9% ставки акцизів на сигарети. Зокрема, ставки податку на 1000 штук сигарет виростуть 2071,01 гривень до 2257,4 гривень.

Крім того, мінімальне акцизне податкове зобов'язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів збільшиться також на 9% – з 2770,5 гривень до 3019,9 гривень за 1000 штук.

Підвищення стосується як сигарет з фільтром, так і сигарет без фільтра.

Згідно з проектом, передбачається також підвищити на 9% ставки рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України. Крім того, планується підвищити на 10,1% ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин.

Нагадаємо, в четвер парламент прийняв за основу і в цілому проект постанови №9000-П про висновки і пропозиції до проекту держбюджету на 2019 рік. Таким чином нардепи підтримали за основу проект держбюджету на 2019 рік.

***

Читайте також: У 2019 році збільшаться ставки рентної плати, акцизного та екологічного податку

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»