• Посилання скопійовано

Єдиному рахунку для сплати ЄСВ та податків бути: прийнято в І читанні законопроекти

13 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроекти №1049 та №1051. Згідно з ними платники податків зможуть сплачувати ЄСВ та податки на єдиний рахунок вже з липня 2020 року. Але такий перехід буде добровільним

Єдиному рахунку для сплати ЄСВ та податків бути: прийнято в І читанні законопроекти
13 вересня 2019 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні за основу:
  • законопроект №1049 "Про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування";
  • законопроект  №1051 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

До другого читання законопроекти будуть готуватися у скорочені терміни.

Завдяки прийняттю цих законопроектів буде запроваджено систему сплати податків і зборів (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового), ЄСВ через Електронний кабінет платника податків на єдиний рахунок. Але перехід на такий рахунок буде добровільним.

Про все це та про інші правила користування єдиним рахунком читайте в нашій аналітиці
 
 
Коли набере чинності ця новація?

За законопроектом №1051, зміни наберуть чинності з 1 січня 2020 року, а функціонування єдиних рахунків розпочинається з 1 числа місяця, що настає за місяцем впровадження у роботу програмного забезпечення взаємодії інформаційних систем центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, та центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, але не пізніше 1 липня 2020 року.

А ось законопроектом №1049 такої деталізації не вказано. Згідно з його текстом, датою набрання чинності є 1 січня 2020 року.

Інформацію щодо прийнятих змін вже прокоментували ДПС та Мінфін. Передивитися їх можна за посиланням тут та ось тут.

***

Читайте також: Єдиний рахунок для сплати податків та ЄСВ: аналіз законопроектів №1051 та №1049

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»