• Посилання скопійовано

НБУ отримав повноваження зі захисту прав споживачів: підписано закон

Президент Володимир Зеленський 16 жовтня підписав Закон про захист прав споживачів фінансових послуг

НБУ отримав повноваження зі захисту прав споживачів: підписано закон

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня підписав закон про захист прав споживачів фінансових послуг". Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради, - передає РБК-Україна.

Як зазначили в прес-службі Національного банку України, згідно із законом фінансові установи розкриватимуть повну інформацію про вартість послуг у рекламі та на сайтах.

"Українцям стане легше приймати правильні фінансові рішення. І вони будуть захищені від нав’язування непотрібних послуг, адже розумітимуть, які саме послуги включаються у повну вартість", - йдеться в повідомленні.

Закон також передбачає нові штрафи для установ, які порушуватимуть права споживачів. Найбільша санкція - за збільшення процентної ставки в односторонньому порядку та без попередження споживача. За кожен випадок такого порушення установа повинна буде сплатити від 500 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 13600 грн), повідомили в НБУ.

Також законом передбачені санкції, якщо установа не надала споживачеві повну інформацію про фінансову послугу, не надала примірник договору, уклала договір не в письмовій формі, або не повідомлення про відсуплення зобов’язання за договором.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»