• Посилання скопійовано

Зеленський пропонує внести зміни до Держбюджету на 2020 рік

Президент пропонує ВРУ внести зміни до державного бюджету на 2020 рік для створення Фонду розвитку підприємництва на 2 млрд грн за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізосіб

Зеленський пропонує внести зміни до Держбюджету на 2020 рік

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній Раді внести зміни до державного бюджету на 2020 рік і створити Фонд розвитку підприємництва на 2 млрд гривень за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Про це йдеться у відповідному законопроєкті №2589, - повідомляє "ZІК".

У пояснювальній записці сказано, що законопроєктом пропонується збільшити надходження до спеціального фонду держбюджету за рахунок коштів від дострокового погашення векселів ФГВФО та передбачити Міністерству фінансів України видатки у відповідних обсягах за новою бюджетною програмою "Фонд розвитку підприємництва".

Відтак видатки держбюджету замість 1,182 трлн грн збільшаться до 1,184 трлн грн (зокрема за спецфондом із 129,331 млрд грн до 131,331 млрд грн) за рахунок збільшення дефіциту держбюджету з 94,274 млрд грн до 96,275 млрд грн, зокрема за спецфондом - з 21,91 млрд грн до 23,91 млрд грн.

Наразі на сайті ВРУ вже зареєстровано відповідний законопроект від 12.12.2019 р. №2589. З його текстом можна ознайомитися за посиланням.

***

Читайте також: Держбюджет-2020 опубліковано. Знайомтеся з основними цифрами!

 

Джерело: ZiK

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»