• Посилання скопійовано

Територіальні органи ДМС та ДПС втратять статус юросіб: підписано закон

11 лютого Президент підписав закон щодо функціонування діяльності ДМС та ДПС у форматі єдиних юросіб

Територіальні органи ДМС та ДПС втратять статус юросіб: підписано закон

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» № 440-IX, який Верховна Рада підтримала 14 січня 2020 року.

Ухвалені зміни є продовженням реформування Державної податкової служби України й Державної митної служби України та спрямовані на посилення відкритості, прозорості й запровадження сучасних підходів у їхній діяльності.

Документ забезпечує функціонування ДПС та Держмитслужби у форматі єдиних юридичних осіб і дасть змогу створити інформаційну базу щодо митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України, на основі знеособленої інформації щодо експортно-імпортних операцій.

Реалізація положень закону сприятиме автоматизації та прозорості митних формальностей, а також запобіганню корупції у цій сфері. Зокрема, документ запроваджує регулярне оприлюднення Держмитслужбою інформації, що стосується митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України, врегульовує питання застосування електронних документів та електронного документообігу в митній справі.

 

Від редакції:
Зауважимо, що наразі не опубліковано остаточного варіанту підписаного тексту закону. Тому з якої дати почнуть діяти нові правила формування структури ДПС та ДМС наразі не відомо. Про це напишемо окремо.
Закон опубліковано в "Голосі України" від 12.02.2020 №27. Відповідно 13.02.2020 р. він набере чинності. Які зміни він вносить, проаналізуємо в окремій аналітиці. 
***
 

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»