• Посилання скопійовано

РРО-зміни та кешбек пропонують відтермінувати на три роки

У Раді зареєстровано законопроекти №3493 та №3494, якими пропонується відтермінувати набрання чинності Законами №128 та №129 до 01.08.2023 року (деякі положення до 01.01.2024 р.)

РРО-зміни та кешбек пропонують відтермінувати на три роки

Нагадаємо, що 1 серпня 2020 року мають запрацювати закони про нову роботу з РРО та кешбек - Закон №128 та Закон №129 (деякі положення з 01.01.2021 року).  Зокрема: 

  • 1 серпня 2020 року - впровадження застосування програмних РРО;
  • 1 січня 2021 року - застосування РРО та/або програмних РРО для окремих видів діяльності;
  • 1 квітня 2021 року - запровадження обов’язкового використання РРО та/або програмних РРО для всіх платників єдиного податку другої – четвертої групи;
  • 1 січня 2021 року - застосування санкцій, визначених п. 1 ст. 17 Закону про РРО за порушення порядку проведення розрахункових операцій.

Про це ми писали тут.

Проте у зв'язку з неготовністю бізнесу до введення РРО-новацій, поширенням на території України COVID-19, пов’язаними з цим обмежувальними заходами (відповідно зменшенням доходів підприємців) та фінансовою кризою, нардеп С. Гривко зареєстрував у Раді два законопроекти:

  • №3493 "Про внесення змін до розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг";

  • №3494 "Про внесення змін до розділу II "Прикінцеві положення" Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг".

Ними пропонується відтермінувати набрання чинності норм Законів №128 та №129  на три роки - до 01.08.2023 року та  1 січня 2024 року відповідно.

Нагадаємо, що у грудні минулого року у ВРУ вже були зареєстровані законопроекти щодо відміни норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування РРО.

***

УВАГА!
Тепер ви можете дізнаватись бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»