• Посилання скопійовано

Косметичні правки до КЗпП та скасування дії 1,5 тис. законодавчих актів УРСР: прийнято у І читанні закон

20 травня ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт «Про дерадянізацію законодавства України». Ним пропонується скасувати дію деяких нормативно-правових актів радянського періоду, які «засмічують» вітчизняне законодавче поле

Косметичні правки до КЗпП та скасування дії 1,5 тис. законодавчих актів УРСР: прийнято у І читанні закон

Верховною Радою України прийнято за основу проект Закону «Про дерадянізацію законодавства України» (проект Закону зареєстровано за №4284).

Проектом Закону передбачається внести зміни до Кодексу законів про працю України і Житлового кодексу Української РСР та скасувати дію нормативно-правових актів радянського періоду, визнати такими, що не застосовуються на території України акти органів державної влади і управління Союзу РСР Української РСР і (Української СРР) за відповідними Додатками №1, №2, окрім їх положень, що не суперечать Конституції України і Закону України «Про правонаступництво» та стосуються:

  • суверенітету України та її територіальної цілісності в межах існуючого державного кордону України, визначеного Конституцією та законами України, а також міжнародними договорами України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;
  • адміністративно-територіального устрою України;
  • опису, нагородження, вручення, правил носіння та передачі орденів, медалей, орденських стрічок та стрічок медалей на планках, знаків розрізнення, почесних звань, звань СРСР.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»