• Посилання скопійовано

В Україні спростять ліцензування операцій з валютою

6 вересня 2012 року ВРУ прийняла в першому читанні проект Закону про організаційно-правові засади боротьби зі злочинністю (щодо спрощення ліцензування операцій з валютою)

Відповідний законопроект №10709 був розроблений Кабміном.
Автори законопроекту переконані, що їхня ініціатива значно спростить отримання ліцензій НБУ на операції в іноземній валюті. «Завданнями проекту закону є вилучення зі статті 18 Закону України «Про організаційно-правові засади боротьби з організованою злочинністю» підпункту «в» пункту 4, згідно з яким Національний банк з метою реалізації державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю зобов'язаний при отриманні клопотання про надання ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті повідомляти про це спеціальні органи боротьби з організованою злочинністю і враховувати отримані висновки», — йдеться в пояснювальній записці до документа.
До того ж проектом вилучається норма, де Нацбанк зобов'язується зупиняти фінансування і операції за клієнтськими рахунками за рішенням слідчого (у проекті — за рішенням суду).
Нагадаємо: згідно з чинним законодавством при отриманні ліцензій на здійснення операцій в іноземній валюті Національний банк повинен отримувати і враховувати висновки спеціальних органів боротьби з організованою злочинністю. Крім того, НБУ зобов'язаний за рішенням слідчого припиняти фінансування та операції за рахунками клієнтів.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»