• Посилання скопійовано

Типові вимоги до узгоджених дій щодо спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт

Розпорядження Антимонопольного комітету від 15.08.2012 р. №557-р «Про затвердження Типових вимог до узгоджених дій суб'єктів господарювання стосовно спільних науково-дослідних та/або дослідно-конструкторських робіт, дотримання яких дозволяє здійснювати ці узгоджені дії без дозволу органів Антимонопольного комітету України»

Антимонопольний комітет Розпорядженням від 15.08.2012 р. №557-р затвердив Типові вимоги до узгоджених дій суб'єктів господарювання стосовно спільних науково-дослідних та/або дослідно-конструкторських робіт, дотримання яких дозволяє здійснювати ці узгоджені дії без дозволу Антимонопольного комітету України.
Ці Типові вимоги застосовуються у разі узгоджених дій госпсуб'єктів щодо спільних науково-дослідних та/або дослідно-конструкторських робіт, які не підпадають під звільнення відповідно до положень гл. 2 Типових вимог до узгоджених дій суб'єктів господарювання для загального звільнення від попереднього одержання дозволу органів Антимонопольного комітету України на узгоджені дії суб'єктів господарювання* (далі ? Типові вимоги).
Порядок обчислення показників, що використовуються у цих Типових вимогах, а також його особливості стосовно окремих категорій госпсуб'єктів встановлено Положенням про порядок подання заяв до органів Антимонопольного комітету про надання дозволу на узгоджені дії суб'єктів господарювання (Положення про узгоджені дії)** та п. 4.2, 4.3 гл. 4 Типових вимог.
Положення Типових вимог не обмежують учасників узгоджених дій у праві звернутися до Антимонопольного комітету за дозволом на відповідні дії згідно зі ст. 10 Закону «Про захист економічної конкуренції».
Дозволяються і не потребують дозволу органів Антимонопольного комітету узгоджені дії між госпсуб'єктами стосовно НДДКР, які здійснюються з метою:
? спільних НДДКР з розробки контрактних продуктів чи контрактних процесів та спільного використання результатів цих НДДКР;
? спільного використання результатів НДДКР з розробки контрактних продуктів чи контрактних процесів, які здійснювалися спільно відповідно до попереднього договору між тими самими госпсуб'єктами;
? спільного наукового дослідження та розробки контрактних продуктів чи контрактних процесів, за винятком спільного використання результатів НДДКР, які не здійснювалися спільно відповідно до попереднього договору між тими самими госпсуб'єктами.
------
* Затверджені розпорядженням Антимонопольного комітету від 12.02.2002 р. №27-р.
** Затверджене розпорядженням Антимонопольного комітету України від 12.02.2002 р. №26-р.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»