• Посилання скопійовано

За відсутність ліків від грипу в аптек забиратимуть ліцензії

До аптек, в яких не буде препаратів зі списку, розробленого Міністерством охорони здоров’я України для боротьби з грипом, застосовуватимуться штрафні санкції — аж до позбавлення ліцензії на практику

Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов.
Він підкреслив, що МОЗ спільно з Державною службою контролю за якістю лікарських препаратів розроблено список усіх необхідних медикаментів і засобів індивідуального захисту, які повинні обов’язково бути в аптечній мережі.
«Якщо в аптеці немає відповідних засобів, а саме засобів захисту, противірусних вакцин, то, відповідно, застосовуються штрафні санкції, аж до анулювання ліцензії на практику», — заявив О. Толстанов.
Крім того, за словами заступника міністра, МОЗ розроблено і затверджено список медикаментів, які обов’язково повинні бути в лікувальних установах.
Зазначимо, раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству охорони здоров’я проконтролювати достатність противірусних препаратів і профілактичних засобів в аптеках.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»