• Посилання скопійовано

На торгівлю і побутові послуги потрібні окремі патенти

Скільки необхідно придбавати торгових патентів у разі, якщо СГ в одному пункті продажу товарів здійснює кілька видів діяльності, що підлягають патентуванню, — торговельну діяльність і побутові послуги?

Відповідно до пп. 267.1.1 п. 267.1 ст. 267 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) платниками збору є суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи — підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому порядку торгові патенти та провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів та діяльність з надання платних побутових послуг, за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України.
Згідно із пп. 14.1.151 п. 14.1 ст. 14 ПКУ платні послуги — це діяльність, пов’язана з наданням побутових послуг для задоволення особистих потреб замовника за готівку, а також з використанням інших форм розрахунків, включаючи платіжні картки. Перелік платних послуг, для надання яких необхідно придбавати торговий патент, визначається Кабінетом Міністрів України;
Згідно із пп. 14.1.246 п. 14.1 ст. 14 ПКУ торговельна діяльність — роздрібна та оптова торгівля, діяльність у торговельно-виробничій (ресторанне господарство) сфері за готівку, інші готівкові платіжні засоби та з використанням платіжних карток.
Враховуючи вищезазначене, у разі провадження підприємницької діяльності в одному пункті продажу товарів, в одному окремому приміщенні, будівлі або в їх частинах двох чи більше видів діяльності, що підлягають патентуванню (роздрібна торгівля, громадське харчування і один вид побутових послуг), суб’єкт підприємницької діяльності придбає два торгові патенти — на торговельну діяльність і на діяльність з надання побутових послуг.

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»