• Посилання скопійовано

Посвідка на проживання: оформлення та видача

Затверджено порядок, який визначає процедуру розгляду заяв для оформлення (обміну) і видачі посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання іноземцям та особам без громадянства

Посвідка на проживання: оформлення та видача

Міністерство внутрішніх справ накозом від 15.07.2013 р. №681 затвердило Тимчасовий порядок розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання.

Право на отримання посвідки на постійне проживання мають:

1) іноземці та особи без громадянства, які відповідно до Закону України "Про імміграцію" іммігрували в Україну на постійне проживання;

2) іноземці та особи без громадянства, які до прийняття рішення про припинення громадянства України постійно проживали на території України і після прийняття рішення про припинення громадянства України залишилися постійно проживати на її території.

Для отримання посвідки на постійне проживання подається заява та документи, в т.ч.:

- паспорт іноземця або документ, що засвідчує особу без громадянства;

- переклад українською мовою сторінки документа, що посвідчує особу, з особистими даними;

- копія рішення про надання дозволу на імміграцію;

- копія документа, що засвідчує реєстрацію у Держреєстрі фізосіб - платників податків (у разі її наявності).

За результатами розгляду заяви у строк не більше 15 днів з дня подачі всіх документів приймається рішення про видачу або відмову у видачі посвідки на тимчасове проживання.

У разі пошкодження чи втрати посвідки іноземець та особа без громадянства можуть звернутися за отриманням нової посвідки до територіального органу або підрозділу ДМС України за місцем проживання.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»