• Посилання скопійовано

Оптова торгівля алкоголем з виноматеріалів власного виробництва - без окремої ліцензії

Верховна Рада ухвалила Закон, яким госпсуб’єктам, які мають ліцензію на виробництво алкогольних напоїв та виробляють їх з виноматеріалів виключно власного виробництва, дозволили здійснювати оптову торгівлю такими напоями без отримання окремої ліцензії на оптову торгівлю

Оптова торгівля алкоголем з виноматеріалів власного виробництва - без окремої ліцензії

20 вересня Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного виноматеріалу (не придбаного) (законопроект №2739).

Законопроектом доповнюється стаття 1 Закону №481/95-ВР  новими термінами: «виноматеріали», «виноматеріали виноградні», «виноматеріали плодово-ягідні», «виноматеріали медові», «вино виноградне», «вино плодово-ягідне» та «напій медовий».

Також передбачено ряд змін до статей 3 та 15 Закону №481/95-ВР, за якими суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляє їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних), має право здійснювати оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії на таку оптову торгівлю.

Відповідно Закон №481/95-ВР доповнили також нормою, за якою до суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову торгівля алкогольними напоями без отримання окремої ліцензії, не застосовуються фінансові санкції (штрафи).

На думку авторів законопроекту, прийняття цього Закону сприятиме стабільному розвитку галузі виноробства, виробництва сидру, перрі, напоїв медових та вин плодово-ягідних (без додання спирту) та підвищенню конкурентоспроможності підприємств, поліпшенню їх фінансового стану.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»