• Посилання скопійовано

Процедуру отримання права на спецводокористування буде спрощено

Верховна Рада підтримала в першому читанні "Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України, які регулюють відносини, пов'язані з одержанням документів дозвільного характеру (щодо спеціального водокористування)"

Процедуру отримання права на спецводокористування буде спрощено

Законопроект №3323 був зареєстрований у Раді ще наприкінці 2015 року. Його автором є нардеп І. Рибак ("Блок Петра Порошенка").

Сьогодні, 4 жовтня, Верховна Рада нарешті розглянула цей проект і прийняла в першому читанні. За нього проголосували 246 народних депутатів при 226 мінімально необхідних.

Проектом пропонується внести зміни до законодавчих актів України в частині спеціального водокористування.

Процедура оформлення права на спеціальне водокористування здійснюватиметься згідно з вимогами, визначеними Законом України «Про адміністративні послуги». При цьому буде зменшена кількість дозвільно-погоджувальних органів з чотирьох до двох.

Крім того, пропонується обмежити сферу дії спеціального водокористування (для водокористувачів, що у своїй діяльності використовують не значні обсяги води та вторинних водокористувачів), збільшити строк права на його здійснення, а також установити можливість подання водокористувачами документів в електронному вигляді.

Також передбачається скоротити перелік документів, які подаються водокористувачем для оформлення права спеціального водокористування, визначивши їх вичерпний перелік та заборонити вимагати від водокористувачів документи, що не передбачені переліком.

Окрім того, проектом Закону передбачається встановити вичерпні підстави для припинення права спеціального водокористування та порядок припинення такого права.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»