• Посилання скопійовано

З 1 січня дозволи на роботи підвищеної небезпеки підписуватимуть електронним підписом

Кабмін вніс зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

З 1 січня дозволи на роботи підвищеної небезпеки підписуватимуть електронним підписом

Кабмін постановою від 20.12.2022 р. №1414 вніс зміни до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Зокрема, встановлено, що з 1 січня 2023 р. підписання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, а також продовження строку їх дії здійснюватиметься шляхом накладення електронних підписів, що базуються на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

У Порядку також уточнено, що переоформлення дозволу чи повідомлення роботодавця, виробника або постачальника про відмову в його переоформленні здійснюватиметься територіальним органом Держпраці за місцем державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи — підприємця.

Заява про переоформлення дозволу за формою згідно з додатком 9 та оригінал дозволу подається через ЦНАП у паперовій або в електронній формі через Портал електронних сервісів Мінекономіки, Єдиний державний вебпортал електронних послуг, у тому числі через інтегровану з ним інформаційну систему Держпраці.

Крім того, у новій редакції викладені додатки до Порядку:

  • Додаток 1. Дозвіл
  • Додаток 4. Заява на одержання дозволу.
  • Додаток 5. Заява на продовження строку дії дозволу

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»