• Посилання скопійовано

Підтвердження прав на земельну ділянку для отримання ліцензії

Щоб отримати ліцензію на операції з пальним, треба довести наявність матеріально-технічної бази для таких операцій. Зокрема, підтвердити наявність землі

Підтвердження прав на земельну ділянку для отримання ліцензії

Чи можливо для отримання ліцензії на операції з пальним подати документ, що підтверджує право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на дату введення такого об’єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення, а саме, документ, що  був  чинним  на  дату  введення  такого об’єкта  в  експлуатацію,  за умови, що об’єкт не мав змін більше двадцяти років та на дату подання заяви на отримання ліцензії не має актуального документу, який підтверджує землекористування?

ДПСУ в ІПК від 07.08.2024 №4002/ІПК/99-00-09-04-03/ІПК відповідає таке.  

Ліцензування діяльності зі зберігання пального, оптової та роздрібної торгівлі пальним здійснюється відповідно до ст. 15 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон №481).

Частиною 42 ст. 15 Закону №481 визначено, що для отримання ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального разом із заявою додатково подаються завірені заявником копії документів, зокрема, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на якій розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об’єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення.

Отже, до заяви на отримання ліцензії на оптову чи роздрібну торгівлю пальним або зберігання пального треба надати документи, що підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою, або інше передбачене законодавством право землекористування на земельну ділянку, на якій розташований об’єкт оптової або роздрібної торгівлі пальним або зберігання пального, чинні на дату подання заяви та/або на дату введення такого об’єкта в експлуатацію, будь-якого цільового призначення.

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»