• Посилання скопійовано

Розпорядження про анулювання ліцензії на підставі заяви госпсуб’єкта

Розпорядження про анулювання ліцензії на підставі заяви СГ приймається: на третій р.дн. з дня отримання заяви щодо ліцензії на виробництво пального; у термін не пізніше 30 к.дн. із дня надходження заяви щодо ліцензій на зберігання, торгівлю пальним

Розпорядження про анулювання ліцензії на підставі заяви госпсуб’єкта

Податківці у підкатегорії 113.04 ЗІР зауважили, що відповідно до п. 2 розд. ХІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 18 червня 2024 року №3817-ІХ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон №3817) установлено, що Закон України від 19 грудня 1995 року №481/95-BP (далі – Закон №481) втрачає чинність з 1 січня 2025 року, положення Закону №481 до дня втрати ним чинності застосовуються в частині, що не суперечить положенням Закону №3817.

Відповідно до ст. 3 Закону №481 ліцензія на виробництво пального анулюється шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного рішення про анулювання у формі розпорядження про таке анулювання на підставі, зокрема, заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) про анулювання своєї ліцензії.

Розпорядження про анулювання ліцензії приймається на третій робочий день з дня отримання заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) про анулювання своєї ліцензії.

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з дня оприлюднення розпорядження про анулювання ліцензії на офіційному вебсайті органу ліцензування (ст. 3 Закону №481).

Ліцензія на зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним анулюється згідно з ст. 15 Закону №481 шляхом прийняття органом, який видав ліцензію, відповідного розпорядження на підставі, зокрема, заяви суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво).

Ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб’єктом господарювання (у тому числі іноземним суб’єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) розпорядження про її анулювання в електронній формі засобами електронного зв’язку (ст. 15 Закону №481).

Відповідно до ст. 10 Закону України від 6 вересня 2012 року №5203-VI «Про адміністративні послуги» граничний строк надання адміністративної послуги визначається законом. 

У разі якщо законом не визначено граничний строк надання адміністративної послуги, цей строк не може перевищувати 30 календарних днів з дня подання суб’єктом звернення заяви та документів, необхідних для отримання послуги.

Отже, розпорядження про анулювання ліцензії на підставі заяви суб’єкта господарювання приймається:

  • на третій робочий день з дня отримання такої заяви щодо ліцензії на виробництво пального;
  • у термін не пізніше 30 календарних днів із дня надходження заяви щодо ліцензій на зберігання, оптову та роздрібну торгівлю пальним.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»