• Посилання скопійовано

Для перевезення дітей залізницею слід підтвердити їхній вік

Укрзалізниця нагадує пасажирам, які планують свої подорожі залізничним транспортом із дітьми до 14-ти років, про обов’язковість наявності оригіналів документів, які підтверджують вік дитини, для уникнення непорозумінь під час поїздки залізничним транспортом.

Пасажир, який перевозить дитину до 14-ти років, повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його особам, які контролюють, під час посадки у поїзд та на шляху прямування. Про це зазначено у пунктах 2.28, 2.29 «Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України».

Зокрема, у п. 2.28. зазначено, що «діти до 14 років допускаються до перевезення в пасажирських поїздах тільки в супроводі дорослих», а у п. 2.29. ? що «пасажир, який перевозить дитину до 14 років, повинен мати оригінал документа, який підтверджує вік дитини, і надавати його особам, які контролюють, під час посадки у поїзд та на шляху прямування».

Правила перевезень неодноразово зазнавали змін, і норму про обов’язковість наявності оригіналу документа для підтвердження віку дитини було запроваджено з 22 липня 2011 року.

Придбати дитячий квиток дозволяється на підставі копії документа, що підтверджує вік дитини. Діти до 6-ти років перевозяться безкоштовно, але якщо пасажир перевозить двох і більше дітей, то право безкоштовного проїзду має лише один, а для решти необхідно придбати квитки, на які діє знижка 75% вартості квитка дорослого пасажира.

Зокрема, у п. 2.31 зазначено, що «дитина до 6 років, якщо вона не займає окремого місця, перевозиться з дорослим пасажиром безплатно без придбання поїзного документа».

У пункті 2.32 зазначено, що «при прямуванні з одним дорослим пасажиром більше однієї дитини до 6 років пасажир повинен додатково придбати дитячий проїзний документ на кожне місце, займане дітьми». Якщо супровідник бажає мати окреме місце для кожної дитини, то згідно з п. 2.33 «перевезення дитини від 6 до 14 років та дитини віком до 6 років, для якої супровідник бажає мати окреме місце, здійснюється за дитячими проїзними документами».

Провідник повинен перевірити наявність проїзних документів та інших супровідних, у т. ч. і наявність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, насамперед під час посадки пасажирів у поїзд.

У зв’язку із поширеною у ЗМІ інформацією про висаджування пасажирів із дітьми під час поїздки через відсутність оригіналу документа, який підтверджує вік дитини, Укрзалізниця проводить службове розслідування.

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»