• Посилання скопійовано

Уряд удосконалив державне регулювання цін на ліки

Уряд удосконалив державне регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, які реалізуються через аптечну мережу. Відповідне рішення прийнято Кабінетом Міністрів 13 серпня 2012 року

Наразі розширюється перелік ліків, на які встановлюватиметься держрегулювання цін. За даними МОЗ, до цієї категорії додалося ще 55 найменувань ліків і наразі загалом список так званих соціально орієнтованих ліків складається з 270 позицій.
Граничні постачальницько-збутові надбавки на таку продукцію встановлюються не вище ніж 12 відсотків оптово-відпускної ціни та роздрібні — не вище 25 відсотків від закупівельної ціни.
Для аптечних закладів визначається обов’язковий мінімальний асортимент соціально орієнтованих ліків, який визначається Міністерством охорони здоров’я.

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»