• Посилання скопійовано

Виклик екстреної медичної допомоги здійснюється за номером 103 або 112

Закон від 05.07.2012 р. №5081-VI «Про екстрену медичну допомогу», набирає чинності з 01.01.2013 р., крім п. 4 ст. 16, який набере чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону

ВРУ прийняла Закон №5081-VI «Про екстрену медичну допомогу», яким визначає організаційно-правові засади забезпечення громадян та інших осіб, які перебувають на її території, екстреною медичною допомогою, у т.ч. під час виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, та засади створення, функціонування і розвитку системи екстреної медичної допомоги.
Крім того, зазначеним Законом ВРУ внесла зміни до низки нормативно-правових актів.
Зокрема, зазначеними змінами визначено, що заборонено створювати перешкоди для проїзду спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, який рухається з включеними проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом.
На ділянках доріг, вулиць та на залізничних переїздах встановлюються відповідні дорожні знаки з інформацією про найближчий заклад охорони здоров’я, який може забезпечити надання екстреної медичної допомоги або іншої медичної допомоги, напрямок руху та відстань до нього, а також інформація про телефонні номери виклику екстреної медичної допомоги.
Виклик екстреної медичної допомоги здійснюється безкоштовно, за єдиним телефонним номером 103 або 112. Відмова в можливості здійснення передачі і прийняття викликів забороняється.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»