• Посилання скопійовано

Затверджено норми безоплатної видачі ЗІЗ працівникам нафтогазової промисловості

Наказ МНСУ від 09.07.2012 р. №962 «Про затвердження Норм безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам нафтогазової промисловості»

МНСУ затвердив норми безоплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам нафтогазової промисловості, які є обов'язковими до виконання всіма госпсуб'єктами незалежно від форм власності, діяльність яких пов'язана з нафтогазовою промисловістю.
Норми розроблено для професій працівників, зайнятих у нафтогазовій промисловості, відповідно до Класифікатора професій ДК 003:2010, затвердженого Наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. №327 «Про затвердження, внесення зміни та скасування нормативних документів».
Норми визначають види і строки носіння (використання) спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту (ЗІЗ), необхідних для виконання виробничого процесу працівниками підприємств нафтогазової промисловості.
Крім цих Норм, працівники підприємств нафтогазової промисловості, які виконують роботи, що належать до інших видів виробничої діяльності, повинні забезпечуватися ЗІЗ відповідно до законодавства.
Контроль за правильністю та своєчасністю забезпечення працівників ЗІЗ здійснюють органи державного нагляду за охороною праці та служби охорони праці підприємств.
Громадський контроль за повним та своєчасним забезпеченням працівників ЗІЗ на підприємствах здійснюють професійні спілки, їхні об'єднання в особі своїх виборних органів і представників, а якщо на підприємстві не створено професійну спілку ? уповноважена найманими працівниками особа з питань охорони праці.
З 21.09.2012 р. (дня набрання чинності наказом МНСУ від 09.07.2012 р. №962) не застосовуються на території України:
? Типові галузеві норми безплатної видачі спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту робітникам підприємств нафтової і газової промисловості (буріння свердловин, видобуток нафти, газу, газового конденсату, озокериту, переробка природного і нафтового газу, газового конденсату, транспортування та зберігання нафти, нафтопродуктів і газу; підземна газифікація вугілля, нафтобази), затверджені постановою Державного комітету СРСР з праці та соціальних питань від 18.07.80 р. №241/П-9;
? розділ III «Газове господарство» Типових галузевих норм безплатної видачі спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту робітникам і службовцям житлово-комунального господарства, затверджених постановою Державного комітету СРСР з праці та соціальних питань і Президії Всесоюзної Центральної Ради Професійних Спілок від 23.09.80 р. №296/П-10.

Автор: Хоміцка Маріанна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»