• Посилання скопійовано

Як посадовці надаватимуть адміністративні послуги

В Україні адміністративні послуги надаватимуться і в електронній формі

Про це йдеться у Законі «Про адміністративні послуги», який 28 вересня було підписано Президентом України Віктором Януковичем.
Як повідомили у Держпідприємництві, підписаний закон передбачає умови для запровадження центрів надання адміністративних послуг і дає можливість змінити ідеологію відносин між владою і громадянином.
Основними аспектами Закону «Про адміністративні послуги» є:
— чітке визначення терміна «адміністративна послуга»;
— можливість подання документів і надання адміністративних послуг в електронній формі.
— утворення центрів надання адміністративних послуг з метою створення зручних і доступних умов спілкування громадян із владою;
— встановлення тільки законами переліку адміністративних послуг, вимог до їх надання; переліку і вимог до документів, необхідних для отримання державної послуги; платності або безплатності; граничного терміну надання адміністративної послуги; переліку підстав для відмови у наданні державної послуги;
— запровадження поняття «адміністративний збір» як єдиної плати за адміністративну послугу;
— заборона надання інших платних послуг органами влади (ксерокопіювання, консультування), крім адміністративних;
— заборона делегувати суб'єктам господарювання повноважень з надання адміністративних послуг;
— законодавча заборона вимагати документи та інформацію, якою вже володіють суб'єкти надання адміністративних послуг або яку вони можуть отримати самостійно.

Джерело: UBR

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»