• Посилання скопійовано

Держмито сплачується до вчинення нотаріальних дій, за які воно справляється

З 8 жовтня 2012 року набрала чинності Інструкція про порядок обчислення та справляння державного мита, затверджена наказом Мінфіну від 07.07.2012 р. №811

Платниками державного мита є фізичні та юридичні особи за вчинення на їхню користь дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.
Зокрема, за вчинення нотаріальних дій державними нотаріальними конторами, а також виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад державне мито сплачується до вчинення нотаріальних дій, а за видачу дублікатів нотаріально посвідчених документів, що є у справах нотаріальних контор, — під час їх видачі.
Державне мито за угодами, за якими одна сторона звільняється від сплати державного мита, сплачується другою стороною, яка не звільнена від сплати державного мита, або пропорційно за домовленістю сторін.
За державну реєстрацію актів цивільного стану, а також за повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану державне мито сплачується до подання відповідної заяви.
Розрахункові/касові документи про сплату державного мита додаються до примірників засвідчених правочинів, до заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану та інших відповідних матеріалів про видачу документів, а також до документів реєстрації укладених на біржах угод.
Нагадаємо, що платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи за вчинення на їхню користь дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.
Державне мито справляється за ставками у розмірах (частинах) неоподатковуваного мінімуму доходів громадян та у процентному відношенні до відповідної суми документа (вартості відчужуваного майна тощо).
Відповідні норми передбачено Інструкцією про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2012 р. №811. Цей наказ набрав чинності з 8 жовтня 2012 року.
Також визнано таким, що втратив чинність, наказ Головної державної податкової інспекції України від 22.04.93 р. №15 «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»