• Посилання скопійовано

Порядок реєстрації випуску акцій АТ, що створюються у процесі приватизації та корпоратизації

Рішення НКЦПФР від 26.02.2013 р. №248

Порядок реєстрації випуску акцій АТ, що створюються у процесі приватизації та корпоратизації

НКЦПФР затвердила Порядок реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, що створюються у процесі приватизації та корпоратизації. 

Відповідно до Порядку здійснюється реєстрація випуску акцій АТ, у тому числі холдингових компаній, при їх створенні шляхом корпоратизації державних підприємств або у процесі приватизації державних підприємств, підприємств, утворених на базі орендованого майна та заснованих на базі об'єднання майна різних форм власності.

Датою отримання заяви про реєстрацію випуску акцій є дата реєстрації такої заяви у підрозділі органу реєстрації, який виконує функції реєстрації вхідної кореспонденції.

Протягом 25 робочих днів з дати отримання заяви орган реєстрації здійснює реєстрацію і видає свідоцтво про реєстрацію випуску акцій, яке є підставою для присвоєння акціям міжнародного ідентифікаційного номера, або відмовляє у реєстрації випуску акцій.

Підставами для відмови в реєстрації випуску акцій є зокрема:

1) невідповідність поданих документів вимогам законодавства;

2) недостовірність інформації у поданих документах.

До закінчення встановленого для реєстрації строку орган реєстрації може запросити надання додаткових документів, які підтверджують дані, наведені в документах, наданих для реєстрації випуску акцій.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»