• Посилання скопійовано

Як відшкодовуватимуться витрати кредиторів особливо небезпечного СПД - боржника?

Постанова КМУ від 15.05.2013 р. №339

Як відшкодовуватимуться витрати кредиторів особливо небезпечного СПД - боржника?

КМУ затвердив Порядок задоволення вимог кредиторів особливо небезпечного СПД - боржника щодо відшкодування витрат на здійснення заходів із запобігання заподіянню можливої шкоди життю та здоров'ю громадян, майну, спорудам, навколишньому природному середовищу. 

Порядком передбачено, що право на задоволення вимог щодо відшкодування вищезазначених витрат мають кредитори особливо небезпечного СПД - боржника, а саме відповідний орган місцевого самоврядування, центральний орган виконавчої влади, до компетенції якого належить сфера діяльності боржника, та у разі потреби Мінприроди, ДСНС, Держатомрегулювання, Держгеонадра, їх територіальні органи (у разі їх утворення), визначені учасниками провадження у справі про банкрутство. 

Зокрема, відшкодуванню підлягають витрати на здійснення заходів із:

- використання наземних промислових майданчиків, їх перепрофілювання, а також рекультивації земель, порушених внаслідок діяльності боржника;

- використання підземного простору для розміщення господарських об'єктів, зокрема захоронення токсичних промислових відходів;

- забезпечення безпечного поводження з радіоактивними відходами, включаючи їх збір, переробку та/або захоронення;

- забезпечення безпечного поводження з відходами, забрудненими техногенно-підсиленими джерелами природного походження;

- відновлення технічної документації, проведення ремонту житлових будинків та об'єктів комунального призначення з метою подальшої передачі таких будинків та об'єктів у комунальну власність.

Витрати на здійснення інших заходів відшкодовуються у разі наявності обґрунтування щодо їх необхідності.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»