• Посилання скопійовано

Визначено порядок повідомлення платників податків про реквізити бюджетних рахунків

Затверджено Порядок взаємодії органів Міндоходів та органів Держказначейської служби в процесі виконання державного та місцевих бюджетів за доходами та іншими надходженнями

Визначено порядок повідомлення платників податків про реквізити бюджетних рахунків

Мінфін та Міндоходів спільним наказом від 04.12.2013 р. №760/1031 затвердили Порядок взаємодії органів Міністерства доходів і зборів України та органів Державної казначейської служби України в процесі виконання державного та місцевих бюджетів за доходами та іншими надходженнями.

Так, Міндоходів відповідно до порядків, встановлених чинним законодавством щодо казначейського обслуговування доходів та інших надходжень державного та місцевих бюджетів, до 1 грудня кожного року подають відповідним органам Казначейства в електронному вигляді списки платників податків, які перебувають на податковому обліку в кожному районі (місті), за:

- юридичними особами та їх філіями;

- фізичними особами - підприємцями.

Списки платників податків, у тому числі включених до Реєстру великих платників податків, повинні містити: найменування або прізвище, ім'я та по батькові платника податків, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ, або реєстраційний номер облікової картки платника податків, або серію та номер паспорта, коди класифікації доходів бюджету.

Інформація про реквізити відкритих (перевідкритих) рахунків за надходженнями, операції на яких здійснюватимуться не раніше 10 робочих днів від дати їх відкриття, надається органами Казначейства відповідним органам Міндоходів, Казначейством України - Міндоходів протягом 3 робочих днів з дня відкриття рахунків за надходженнями. 

Інформація про відповідність символу звітності коду класифікації доходів бюджету подається Казначейством України до Міндоходів протягом 3 робочих днів з дня відкриття рахунків за надходженнями.

Інформація про перенесення залишків коштів на нові рахунки з обліку надходжень бюджетів подається Казначейством України - Міндоходів протягом 5 робочих днів з дня відкриття рахунків за надходженнями.

Територіальні органи Міндоходів повідомляють реквізити аналітичних рахунків платникам податків.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»