• Посилання скопійовано

Роз'яснено питання торгівлі через інтернет-магазини

Продаж через інтернет-магазин може вважатися одночасно як продажем товарів на замовлення, так і дистанційною торгівлею

Роз'яснено питання торгівлі через інтернет-магазини

Держпідприємництва у листі від 11.01.2014 р. №196/0/20-14 зазначило, що при здійсненні торгівлі через інтернет-магазин необхідно, зокрема, керуватися нормами:

- Цивільного, Господарського, Податкового кодексів України;

- Закону України "Про захист прав споживачів";

- Закону України "Про захист персональних даних";

Відповідно до національного класифікатора ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності", група КВЕД 47.9 "Роздрібна торгівля поза магазинами" включає клас КВЕД 47.91 "Роздрібна торгівля, що здійснюється фірмами поштового замовлення або через мережу Інтернет".

Згідно з Методологічними основами та поясненнями до позицій Класифікації видів економічної діяльності, "Роздрібна торгівля поза магазинами" включає роздрібну торгівлю за допомогою компаній поштового замовлення, мережі Інтернет, рознощиків, торгівлю з використанням торговельних автоматів тощо.

Крім цього Держпідприєжмництва припускає, що продаж через інтернет-магазин може вважатися одночасно як продажем товарів на замовлення, так і дистанційною торгівлею.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь