• Посилання скопійовано

Внесення клопотань з дотримання земельного законодавства здійснюватиметься по-новому

Затверджено новий Порядок підготовки та внесення до органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування клопотань з питань дотримання вимог земельного законодавства

Внесення клопотань з дотримання земельного законодавства здійснюватиметься по-новому

Мінагрополітики наказом від 27.08.2014 р. №317 затвердило Порядок підготовки та внесення до органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування клопотань з питань дотримання вимог земельного законодавства.

Порядком встановлюється процедура підготовки та внесення до органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування клопотань з питань дотримання вимог земельного законодавства, їх обліку, контролю за станом виконання та вжиття заходів реагування у разі невиконання вимог, зазначених у клопотаннях.

Вимоги цього Порядку поширюються на:

- державних інспекторів сільського господарства інспекційних органів Держсільгоспінспекції - в частині дотримання ними встановленого порядку підготовки та внесення (вручення, надсилання) клопотань, забезпечення їх обліку та контролю за виконанням вимог, зазначених у клопотаннях;

- органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування - в частині розгляду і виконання вимог клопотань, внесених інспекційними органами Держсільгоспінспекції, приведення власних рішень у відповідність до вимог чинного законодавства, вжиття згідно із законом заходів для припинення порушень земельного законодавства.

Від імені Держсільгоспінспекції та її територіальних органів  вносити клопотання до органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування мають право: Головний державний інспектор сільського господарства України та його заступники, головні державні інспектори сільського господарства в АРК, областях, містах Києві та Севастополі та їх заступники.

У разі необхідності приведення у відповідність із законодавством рішень, прийнятих органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування з питань регулювання земельних відносин, використання та охорони земель, клопотання вноситься протягом 5 робочих днів з дня виявлення порушення.

В інших випадках, клопотання до органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування вносяться протягом 30 днів з дня виявлення правопорушення.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»