• Посилання скопійовано

Єдиним платежем за закордонний паспорт повинно бути держмито на суму 170 грн

До Держпідприємництва продовжують надходити численні скарги громадян України щодо необґрунтованих переплат при оформленні закордонного паспорту

Єдиним платежем за закордонний паспорт повинно бути держмито на суму 170 грн

Держпідприємництво неодноразово висловлювало свою принципову позицію, що для оформлення та видачі паспорта достатньо сплатити держмито в розмірі 170 гривень. Згідно з Постановою Верховного Суду України від 03.12.2013, сплата установленого Декретом Кабміну «Про державне мито» від 21.01.1993 № 7- 93 мита покриває вартість закордонного паспорта (у тому числі, й вартість бланка), тому Державна міграційна служба України не має права вимагати повторної оплати тих же послуг на підставі іншого нормативно-правового акта.

До того ж, видача закордонного паспорту повинна здійснювати виключно через єдине вікно (зазначимо, що дана вимога вже прописана в урядовому розпорядженні, проте відповідна норма набуває чинності з січня 2015 року). Детальніше про це читайте "Реєстрація підприємцем здійснюється через єдине вікно" 

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський звернувся листом до Міністра внутрішніх справ України з проханням вжити заходів щодо перегляду та внесення змін до нормативно-правових актів, якими на даний час встановлена додаткова плата за надання адмінпослуги, пов’язаної з видачею закордонного паспорту.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»