• Посилання скопійовано

Як розраховуватимуть середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів?

Затверджено Порядок розрахунку та оприлюднення інформації про середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів

Як розраховуватимуть середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів?

Нацкомфінпослуг розпорядженням від 25.09.2014 р. №2812 затвердила Порядок розрахунку та оприлюднення інформації про середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів. Порядок застосовується Нацкомфінпослуг у процесі регулювання діяльності недержавних пенсійних фондів відповідно до вимог Законів "Про недержавне пенсійне забезпечення" та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Так, розрахунок середньозваженого показника зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів здійснюється за даними звітності з недержавного пенсійного забезпечення, яка подається адміністраторами недержавних ПФ до Нацкомфінпослуг відповідно до вимог Положення про порядок складання, формування та подання адміністратором недержавного пенсійного фонду звітності з недержавного пенсійного забезпечення.

Нацкомфінпослуг розраховує середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів щокварталу та щороку.

До розрахунку середньозваженого показника зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів включаються показники всіх недержавних ПФ, за винятком:

- корпоративних ПФ, адміністрування та/або управління активами яких (якими) здійснюється їх одноосібними засновниками на підставі відповідних ліцензій, і при цьому витрати, пов'язані з виконанням таких функцій, здійснюються за рахунок таких засновників;

- недержавних ПФ, які не виконали обов'язкових умов початку діяльності недержавних ПФ відповідно до ст. 12 Закону України "Про недержавне пенсійне забезпечення".

Оприлюднення інформації про середньозважений показник зміни чистої вартості одиниці пенсійних активів здійснюється щокварталу шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті Нацкомфінпослуг.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»